Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «انرژی امروز»
2024-05-02@09:10:28 GMT

بررسی یک آتشفشان فعال با پهپاد

تاریخ انتشار: ۶ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۰۸۱۲۷۳

بررسی یک آتشفشان فعال با پهپاد

دهانه‌های فعال آتشفشانی جایی هستند که معمولا مردم به آن‌ها نزدیک نمی‌شوند.حتی اگر آتشفشان‌شناس باشند.

در این راستا محققان آلمانی به تازگی با استفاده از پهپادها به این موفقیت دست پیدا کرده‌اند.

یک تیم تحقیقاتی آلمانی به رهبری ادگار زورن(Edgar Zorn) از مرکز تحقیقات زمین‌شناسی آلمان یک پهپاد دی‌جی‌آی فانتوم ۴ پرو (DJI Phantom ۴ Pro) را به یک دوربین تصویربرداری حرارتی مجهز کردند و سپس توانستند پهپاد را چندین بار بر فراز آتشفشان فعال سانتاماریا (Santa Maria ) در گوآتمالا به پرواز درآورند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تصویرهای گرفته شده دوربین ۴K پهپاد به صورت دیجیتال با تصاویر دوربین حرارتی ترکیب شد و یک ویدئو تهیه شد که هم تصاویر بصری و هم تصاویر حرارتی را نشان می‌داد.

زمانی‌ که یک رایانه متعاقبا این تصاویر را تجزیه و تحلیل کرد،‌ توانست یک مدل سه‌بعدی از آتشفشان بسازد که دقت آن هم در مقیاس سانتی‌متر بود.

این مدل شامل اطلاعاتی بود که نمی‌توان از سطح زمین به جمع‌آوری آنها پرداخت.

از جمله این اطلاعات می‌توان به الگوی جریان و سرعت گدازه به همراه دمای سطح آتشفشان اشاره کرد.

چنین اطلاعاتی برای تعیین اینکه آیا فوران اصلی آتشفشان قریب‌الوقوع است یا نه اهمیت دارد.

ادگار زورن گفت: ما نشان دادیم که با استفاده از پهپادها می‌توان با فاصله‌ای ایمن، به اندازه‌گیری مجدد خطرناک‌ترین و فعال‌ترین آتشفشان‌های کره زمین کمک کرد.

به گزارش «انرژی امروز» از ایسنا، استفاده از پهپادها در تصویربرداری از آتشفشان‌ها خطر پیش رو آتشفشان‌شناس‌ها را کاهش می‌دهد چرا که به این ترتیب، پهپادها به طور مستقیم به این نقاط خطرناک می‌روند. بدون اینکه دانشمندان مجبور به انجام این کار شوند.

نتایج این پژوهش در مجله Scientific Reports انتشار یافت.

برچسب هاآلمان اتحادیه اروپا (EU) اروپا بین الملل خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)

منبع: انرژی امروز

کلیدواژه: آلمان اتحادیه اروپا EU اروپا بین الملل خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا آسیا اروپا انرژی امروز ایران بین الملل تحریم خبرگزاری بین المللی خبرگزاری داخلی خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا ریاست جمهوری سازمان های بین المللی سایتهای اینترنتی شرکت ملی نفت ایران NIOC شرکت های بین المللی مجلس شورای اسلامی نفت خام وزارت نفت وزارت نیرو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت energytoday.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «انرژی امروز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۸۱۲۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نخستین امپراتور روم کجا دفن شد؟

محققان از احتمال شناسایی مکان درگذشت نخستین امپراتور روم خبر داده‌اند، آنها ویلایی را شناسایی کرده‌اند که بر اثر فوران آتشفشان «وزوو» مدفون شده بود، درحالی‌که به نظر آنها، اطلاعات این ویلا با مکان درگذشت «آگوستوس»، ‌نخستین امپراتور روم همخوانی دارد.

به گزارش ایسنا، باستان‌شناسان می‌گویند ویرانه‌های یک ویلای رومی در نزدیکی «وزوو» در ایتالیا، که زیر بقایای ویلای دیگری که چندین سال بعد روی آن ساخته شد، مدفون شده بود، ممکن است همان مکانی باشد که «آگوستوس»، ‌نخستین امپراتور روم در آن آخرین نفس‌هایش را کشید.

«لایوساینس» در این‌باره نوشته است ویلای قدیمی‌تر تا پیش از قرن یکم میلادی مورد استفاده قرار می‌گرفت و به نظر می‌رسد بر اثر فوران آتشفشان «وزوو» ‌در سال ۷۹ میلادی از بین رفته باشد و بعدها، یک ویلای دیگر در قرن دوم میلادی روی آن ساخته شده است.

محققان دانشگاه توکیو برای بیش از ۲۰ سال در این محوطه مشغول فعالیت بوده‌اند و اکنون امیدوارند کاوش‌های آتی بتواند تایید کند که ویلای قدیمی‌تر قطعا محل درگذشت «آگوستوس» در سال ۱۴ میلادی بوده است.

«ماریکو موراماتسو»، ‌باستان‌شناس دانشگاه توکیو که سرپرستی پروژه کاوش در این محوطه را بر عهده دارد، در گفت‌وگو با «لایوساینس» توضیح داد که این محوطه با اطلاعاتی که توسط مورخان رومی مشهور نوشته شده است و در آن به درگذشت «آگوستوس» در سال ۱۴ میلادی در ویلای خانوادگی خود در نزدیکی «نولا» اشاره شده است، مطابقت دارد. با این حال، موقعیت مکانی دقیق این ویلا مشخص نیست. شهر امروزی «نولا» ‌در  ۸ کیلومتری شمال شرقی این محوطه باستان‌شناسی در «سوما وسوویانا» در دامنه‌های شمالی «وزوو» ‌واقع شده است.

ویلای قرن دومی که در «سوما وسوویانا» واقع شده است بر اثر فوران «وزوو» ‌در قرن پنجم میلادی نابود شد و بقایای مدفون آن در سال ۱۹۲۹ میلادی پیدا شد. این مکان به عنوان مکان احتمالی ویلای «آگوستوس» شناسایی شد، اما فقدان بودجه باعث شد کاوش در این مکان ادامه پیدا نکند.

در سال ۲۰۰۲، ‌ گروهی از دانشگاه توکیو و باستان‌شناسان منطقه، کاوش در این مکان را آغاز کردند و تعداد زیادی مجسمه مرمرین و دیگر آثار تاریخی را در آن پیدا کردند، اما بررسی‌های بیشتر نشان داد که قدمت این آثار تاریخی به فوران آتشفشان پس از سال ۷۹ میلادی بازمی‌گردد.

اکنون باستان‌شناسان همزمان با حفاری در عمق بیشتری از لایه‌های این محوطه، ویرانه‌هایی از بخش‌هایی از ویلای قدیمی‌تر را پیدا کرده‌اند که پیش از فوران آتشفشان ساخته شده بود و زیر لایه‌هایی از سنگ و خاکستر ناشی از آتشفشان مدفون شده است.

علاوه‌بر این، ادامه تحقیقات نشان داد که آن فوران همچنین بخش‌هایی از دامنه‌های شمالی این آتشفشان را ویران کرده است. تاکنون گمان می‌رفت فوران سال ۷۹ میلادی بیشتر شهرهای جنوبی همچون «پمپئی» را تحت‌تاثیر قرار داده است.

به گفته «موراماتسو»، ‌اکنون شواهد واضحی وجود دارد که نشان می‌دهد فوران سال ۷۹ میلادی یک ساختمان در زیر ویلای قرن دومی را نابود کرده است.

این گروه تحقیقاتی اکنون امیدوار است بتواند بودجه‌ای را برای کاوش‌های بیشتر فراهم کند تا ثابت کند این ویلایی بود که آگوستوس در آن درگذشته است.

«آگوستوس» که با نام «گایوس اکتاویوس» در سال ۶۳ پیش از میلاد در رم متولد شد از بستگان دور و فرزندخوانده‌ «ژولیوس سزار» بود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • دو هزار مگاوات به ظرفیت نیروگاه‌های حرارتی کشور افزوده شد
  • نیاز مصرف برق کشور در سال جدید رشد شتابانی دارد
  • نخستین امپراتور روم کجا دفن شد؟
  • (ویدئو) فوران یک آتشفشان در اندونزی و تخلیه ساکنان
  • فیلم/ فوران آتشفشان در اندونزی
  • احتمال استفاده رژیم صهیونیستی از «بمب خلأ» در جنگ غزه
  • پهپاد کشاورزی ایرانی مورد توجه بازدیدکنندگان خارجی ایران اکسپو
  • فوران دوباره کوه «روآنگ» در اندونزی
  • برق حرارتی یک ساله ۲۰ همت ضرر کرد
  • دانشمندان سن آتشفشان‌ها را در قمر آیو تعیین کردند